Monissa yrityksissä ja organisaatioissa on ryhdytty varautumaan ilmastonmuutokseen ja kestävyyskriisiin muuttamalla toimintatapoja tai innovoimalla uudenlaista liiketoimintaa ja tuotteita. Miten laajoja muutosten ja uudistusten tulisi olla, jotta vihreä siirtymä ja kestävyysmurros ovat mahdollisia?
Lämpimästi tervetuloa viettämään maailman standardien päivän aattoa vastuullisuustiedon parissa! Aamupäivän aikana kuulemme kestävyysmurroksen kattavuudesta tieteen näkökulmasta ja kulttuurillisten tekijöiden kuten kielen ja perinteiden merkityksestä tulevaisuuden rakentamisessa.
Mukana on myös yrityksiä kertomassa toiminnastaan ja tavoitteistaan paremman maailman luomisessa: Betolar on kehittänyt betonia, jonka raaka-aineena käytetään teollisuuden sivuvirtoja, ja Silmusalaatti viljelee luomutuotteita energiatehokkaasti vanhassa terminaalirakennuksessa.
Voit seurata tilaisuutta etänä tai tulla paikan päälle Sokos Hotel Presidenttiin (os. Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki). Paikan päälle ilmoittautujille on tarjolla aamiaista klo 8.30 alkaen, ohjelma alkaa klo 9. Tilaisuus on maksuton.
Tilaisuus tallennetaan, joten kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei olisikaan sopiva. Kaikki ilmoittautuneet saavat linkin tallenteeseen.
Ohjelma
Talouden, ympäristön ja yhteiskunnan yhteensovittaminen kestävyysmurroksessa
Minna Halme, vastuullisen liiketoiminnan professori, Aalto-yliopisto
Kulttuurisella kestävyydellä rakennetaan oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta
Paula Pättikangas, nuorten YK-delegaatti
Innovaatiot, toimialan murros ja standardit – mahdoton yhtälö?
Hassan Raad, tuotekehitysjohtaja, Betolar
Standardit, nuo luomuviljelijän ystävät
Samuli Laurikainen, luomuviljelijä, Silmusalaatti
Standardit tulevaisuuden suunnannäyttäjinä
Helena Vänskä, toimitusjohtaja, Suomen Standardisoimisliitto SFS